Entrada 11: Per què hi ha persones que van explicant els seus problemes?

Anem a suposar que una persona que es troba en determinat estat particular de "nervis" perquè se li estan acumulant els problemes. La situació l'estressa, li posa tens, està com corda de violí ..... Qualsevol petit detall "addicional" pot fer que vessi el got.

Bé. Li arriba una notificació del banc, una carta de l'Administració, li diuen que el cap o el superior desitja veure a la seva oficina, un company li comenta qualsevol aspecte d'un treball que hagi fet ..... i ¡¡plafff!! !! Saltada del diferencial.

No és que vulgui conscientment "explicar la seva vida". És que està que explota. Per algun costat ha de sortir el vapor que acumula una olla a pressió.

Si es troba davant seu un receptor que mostra signes d'estar realment receptiu al que li està explicant, anirà passant d'unes coses a altres, uns detalls explicaran el seu comportament següent, es va remuntant en la línia del temps de les seves argumentacions, de el seu raonament, posant en ordre les seves idees i la seva manera d'actuar ..... No és que s'estigui justificant, és que s'està explicant. Necessita, anhela, desitja ser comprès, que comprenguin la immensitat, la magnitud de la seva situació, el per què fa les coses d'aquesta forma i no d'una altra.
  
QUÉ POTS FER TÚ?


Recomanar-li que s'ha agafa uns dies de descans i marchi lo més lluny possible, a una illa deserta, al Sahara, Hawaii... als locs on ningu el pugui trobar, qué disfruti i que no pensi en la feina, en la familia, qué desconecti totalment. I si diu que li pot costar un ronyor, VIATGES BUAREG fem ofertes a gent estresada, un 50% de decompte.